Vinter weekendtur til Raslången, del 2

Du kan læse del 1 om fredagens og lørdagens ture og strabadser her: https://www.familienudenfor.dk/vinter-weekendtur-til-raslangen,-del-1

Solrig søndag

Det havde været en lang og kold nat og det var en kold morgen vi vågnede til, men solen skinnede og varmen kom, da vi fik gang i bålet, fik lavet kaffe/ te og havregrød. Efter at have pakke campen ned, skulle vi igang med weekendens sidste etape.

Efter lørdagens kolde, våde og lange tur var det helt vildt dejligt at skulle starte med at gå i solskin og det var lige før, at vi begyndte at synge “Det er sommer det er sol og det er søndag“.

Turen søndag

De første 2,5 km af turen var de samme, som vi gik om lørdagen for at komme ud til Havudden, der er en tange/ halvø ud i Raslången. Ved Blankaviken holdte vi en kort pause og nød udsigten og solskinnet. Vi aftalte, at næste gang vi skal til Raslången, vil vil overnatte i et af de to shelters ved Blankaviken, da de ligger helt fantastisk med udsigt over søen.

Herefter gik det på fine, brede grusstier til vi holdt frokostpause midt i en grøn og mosbeklædt skov. Kort tid efter skulle vi følge Skåneleddet igen og resten af vejen til parkeringspladsen, hvor vi havde stillet bilen om fredagen. Vi kom forbi Jämshög, hvor der var en helt vild flot udsigt.

Den sidste del af turen var ret udfordrende, da stien flere steder var meget oversvømmet og vi skulle finde alternative ruter (se billeder nedenfor). Vi kom brugte, men glade frem til bilen, selvom fødderne var våde. Turen rundt om Raslången har givet os mange gode snakke, kvalitetstid med hinanden og tid til fordybelse samt nogle helt vilde naturoplevelser, som man ikke lige finder i Danmark. Det blev til 14,6 km vandring om søndagen. I kan se ruten nederst på siden.

De tre dages ruter og det kort vi brugte

4 meninger om “Vinter weekendtur til Raslången, del 2”

 1. Tak for at dele jeres oplevelser og skønne billeder. Man får helt lyst til at starte bilen, snøre vandrestøvlerne og komme af sted.

  1. Hej Michael.

   Jeg er glad for, at du kan lide beskrivelsen og billederne.

   PS. Husk ekstra strømper, hvis du tager til Raslången, så du kan have tørre fødder 😉

   Mvh.
   Danny

 2. Hej,

  Er ruten rundt om Raslången afmærket? Vi er ikke rutinerede og ville nok ikke helt stole på mig selv og et kort…

  Mvh.
  Rikke

  1. Hej Rikke

   Det er ikke en markeret rute. Den første dag og ca. halvdelen af dag 2 følger man skåneledet. Den er markeret med orange markeringer og er ret nem at følge, men på dag 2 drejer man væk fra Skåneledet og skal følge ruten på kortet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.