Vinter weekendtur til Raslången, del 1

Fredag d. 21.2 tog Hanne, Mathilde og Danny tidligt fra arbejde og skole og kørte til Raslången i Sverige. Raslången bliver også kaldt Sveriges sydligste vildmark, hvilket er helt berettiget, da der både er klipper, dybe grønne skove, store mørke søer og spor efter mange forskellige dyr. Vandet i søerne er så rent, at det kan drikkes uden at koges (Det anbefales alligevel, at man koger eller filtrere vandet). Vi så stort set ikke andre mennesker i løbet af hele weekenden.

Hanne og Mathilde ved Raslången
Hanne og Mathilde nyder udsigten over Raslången ved Blankaviken

Kort tur fredag

Vi kom lidt sent frem til parkeringspladsen i Bökestad, hvor vi skulle starte vores tur, da vi skulle handle til turen i Kristiansstad på vejen. Vi startede ca. kl. 16.30 og skulle gå ca. 6 km til shelterpladsen Västerviksbrygga, men vi gik meget langsomt, da stien var meget våd og flere steder var vi nød til at gå væk fra stien, herudover gik vi vild et par gange og det begyndte at blive mørkt. Vi aftalte, at vi ville se om shelteret ved Fuglabachen var ledigt og så gå lidt længere lørdag i stedet for. Det var det heldigvis, og vi nåede lige at samle lidt brænde, før det blev helt mørk. Vi gik kun 3,7 km fredag (Se rute nederst i del 2 indlægget: https://www.familienudenfor.dk/vinter-weekendtur-til-raslangen,-del-2).

Shelteret ved Fuglabachen

Shelteret ved Fuglabachen ligger helt ned til vandet og der er en rigtig flot udsigt derfra. Der er toiletter 75 meter fra shelteret, her kan der også findes brænde.

Fuglabachen
Hanne og Mathilde i soveposer
Sten med mos
Udsigt
Fuglabachen
Soveposer
Sten
Udsigt
previous arrow
next arrow
Fuglabachen
Soveposer
Sten
Udsigt
previous arrow
next arrow

Lang, våd, blæsende og kold tur lørdag

Vi vågnede til en regnfuld og blæsende dag og vi var glade for, at vi havde trukket forhænget for i shelteret, da det gav god læ for vinden og regnen. Efter en gang varm havregrød med chokolade, kaffe og te begav vi os ud i regnvejret. Vi skulle følge Skåneledet en stor del af dagen og stien var oversvømmet en del steder, så der blev fundet alternative ruter. Det var en rigtig flot tur, men også en kold tur, da det regnede uafbrudt indtil ca. kl. 14.00 og det blæste også en hel del, så det var på med regntøjet. Selvom det regnede og var koldt, så var det en fantastisk flot tur med mange flotte mosbeklædte skove, store flotte søer og meget afvekslende natur. Vi så også en del spor efter vildsvinenes roden i jorden.

Da vi endelige var ved at blive tørre efter regnen og vi var ca. 30 minutter væk fra vores mål ved Havudden, begyndte det at regne igen og vi blev gennemblødte og kolde igen. Vi var fremme ca. kl. 17.30. Det blev til 22.6 km om lørdagen (Se rute nederst i del 2 indlægget: https://www.familienudenfor.dk/vinter-weekendtur-til-raslangen,-del-2).

Camp ved Havudden

Helt brugte, våde og kolde slog vi vores medbragte telt op, indrettede os og forsøgte at få varmen ved at kravle ned i soveposerne. Vi spiste også lidt polarbrød med ost på tube. Regnen og blæsten tog endnu mere til og det regnede helt vildt og der kom nogle voldsomme vindstød. Ved et lille ophold i regnen tjekkede jeg teltet og fandt ud af, at der var helt hvidt på jorden af sne eller hagl.

En lang nat for nogen

Vi gik alle tidligt i seng og jeg sov tungt og længe (tak til mine ørepropper) og Hanne og Mathilde fik næsten ikke lukket et øje pga. regnen og de voldsomme vindstød, men der var heldigvis ingen træer, der væltede ned over teltet. Teltet holdt heldigvis også regnen ude. Vi er ret glade for vores telt, selvom det er et telt, vi har købte billigt for en del år siden i Føtex, da deres samlemærker var til outdoor udstyr fra SIGG.

Du kan læse om søndagens tur i solskin og se kort og de ruter vi gik her: https://www.familienudenfor.dk/vinter-weekendtur-til-raslangen,-del-2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.