Lagazuoi, stærk vind og lækker mad

Vi startede med at følge den grønne Sella Ronda til lidt efter Arabba, hvor vi drejede fra og fulgte den lilla Grande guerratur.

Du kan læse om vores tur på den grønne Sella Ronda rundt om Sella Massivet her: https://www.familienudenfor.dk/den-groenne-sella-ronda/

Første stop var Armentarola, hvor vi skulle med bus eller taxa for at komme til Falzarego. Det kostede 6€ og er ikke en del af ens skikort, så husk kontanter til at betale med. I Falzarego bragte en gondol os til toppen af Lagazuoi. På grund af kraftig vind, så gyngede gondolen vildt meget og det var lige spændende nok, syntes jeg.

Da vi kom op på Lagazuoi kørte vi på Armentarolapisten og den ligger mellem to bjergsider, så den fungerer som en vindtunnel. Vi havde strid modvind, det fø med sne og det var meget koldt om især kinderne. Heldigvis havde vi udset en restaurant midt på pisten, hvor vi ville spise frokost, Rifugio Scotoni og få varmen igen.

Frokost

Vi sad indenfor for at få varmen og tilfældet ville, at vi blev tildelt det samme bord, som vi sad ved sidste år.

Mathilde bestilte en bagt kartoffel med smeltet ost og speck (stegt skinke?) og Danny bestilte bagte kartofler og bøf. Det er det bedste mad, vi har fået hele ugen og vi har fået meget god mad, men det her var i en klasse for sig selv. 

Efter frokost pakkede vi os godt ind og kørte videre af Armentarolapisten, hvor næste stop var de berømte isvandfald. Isvandfaldene ligger på en nedkørsel, der var helt vild iset, hvilket resulterede i, at både Mathilde og jeg styrtede, men der skete heldigvis ikke noget med nogen af os, og vi fik set isvandfaldene og nogen, der klatrede på dem. 

Buff
Isvandfald
Isvandfald
Isvandfald
Isvandfald
Buff
Isvandfald
Isvandfald
Isvandfald
Isvandfald
previous arrow
next arrow
Buff
Isvandfald
Isvandfald
Isvandfald
Isvandfald
previous arrow
next arrow

Da vi kom ned i bunden af pisten, var der et langt glidestykke. Efter glidesykket blev vi trukket af heste det sidste stykke vej tilbage til Armentarola. I Armentarola skulle vi med en slæbelift op til piste 11, der førte os ned til San Cassiano, hvor en æggelift tog os op på bjerget og vi fandt den grønne Sella Ronda og fulgte den hele vejen hjem.

Det har været en rigtig god dag på pisterne, hvor solen har kigget meget frem fra skyerne og hvor vi har kørt mange kilometer.

Billeder fra dagen

Dagens fakta

Vi endte med at have kørt 48,7 km på ski og 34,9 km i lifter og taxa. Vi ved desværre ikke, hvem der havde den højeste topfart, da ski track’eren drillede os lidt i dag fx., så har min registreret, at jeg kørte 87,5 km/t, men det var, mens vi blev trukket af hestene, så den er nok ikke helt pålidelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.