Havørn på jagt på Kalvebod Fælled

En kold blæsende søndag kørte jeg til Kalvebod Fælled for at vandre. Her fik jeg en kæmpe oplevelse, da jeg så en havørn jage og flyve væk med byttet. Se de dramatiske billeder nedenfor……

Jeg startede med at følge den grå kløversti som I kan se på kortet her: Kalvebod Fælled. Der var fra starten af turen en del forskellige fugle, selvom det blæste og var koldt. Jeg så bl.a. en del fiskehejrer og rigtig mange bramgæs.

Havørn på jagt

Jeg fulgte Granatvej, lærkestien og Ugandavej tilbage til Granatvej (ja, jeg gik forkert igen :-)) og kort efter at være kommet tilbage til Granatvej, så jeg en kæmpe ørn svæve lavt og dykke et par gange. Jeg var ikke i tvivl, om at det var en havørn, der var igang med at jage. Jeg gik nærmere og fik et førsthåndsindtryk af denne pragtfulde fugls jagtmetode.

Havørn
Havørn
Havørn
Havørn
Havørn
Havørn
Havørn
Havoern
Havoern
Havoern
Havoern
Havoern
Havoern
Havoern
previous arrow
next arrow
Havoern
Havoern
Havoern
Havoern
Havoern
Havoern
Havoern
previous arrow
next arrow

Helt hypet over at have set en havørn så tæt på jage, gik jeg videre og på en af sletterne så jeg en flok hjorte.

Videre igennem birkeskove og ud på dæmningen gik det.

Det var meget koldt at gå på dæmningen, da der var strid modvind, hvilket gav en høj chill faktor. Efter det fredede fugleområde, Klydeholm gik jeg ind på Kalvebod Fælled igen.

Ved udgangen stod der endnu en fiskehejre og hilste farvel

Dagens fakta

Dagens tur blev til 19,7 km. Det var en kold og blæsende tur, men i høj solskin. Det var en meget alsidig tur gennem birkeskove, sletter og langs vandet på dæmningen og jeg så mange forskellige dyr. Jeg brugte 3 timer og 36 min. på turen.

Dagens rute

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.