Vandretur fra Kandestederne til Skiveren og tilbage igen langs Vesterhavet

Efter god julemad og familiebesøg trængte vi til at komme ud på en vandretur. Vi besluttede at følge Nordsøstien fra Kandestederne ca. 10 kilometer mod syd og så gå langs Vesterhavet tilbage.

I julen 2019 havde vi lejet en ferielejlighed i Kandestederne, så vi nemt kunne komme på familienbesøg i Skagen og Elling og samtidig også have tid til os selv samme med Malte, Magnus og Mathilde.

Efter juleaften og en del familiebesøg trængte Hanne og jeg til at komme ud og vandre. Vi besluttede at følge Nordsøstien fra Kandestederne ca. 10 kilometer mod syd og så gå langs Vesterhavet tilbage (Se fakta om Nordsøstien nederst på siden).

Hedeområde mellem Vesterhavet og Råbjerg mile

Nordsøstien går gennem hedeområdet mellem Vesterhavet og Råbjerg mile og efter en del regnfulde dage i december, var stien flere steder som en lille bæk og det var svært ikke at få våde fødder. Vi fik også våde fødder, da vi gik rundt om Raslången. Det kan I læse mere om her.

Vandet på stien gjorde, at der var mange gange, hvor vi blev nød til at gå parallelt med stien i stedet for at gå på den. Alligevel var det som at gå i et sumpområde, hvor man skulle gå/ springe fra tue til tue og det var ikke altid vi lige ramte rigtigt.

Selvom det var vådt om fødderne var det en flot tur igennem hedeområdet og efter ca. 7 km gik ruten ned på stranden til Vesterhavet som vi fulgte et par kilometer til vi skulle op gennem en lille skov tæt på Skiveren.

Hjemturen langs Vesterhavet

Midt i skoven havde vi gået de aftalte 10 km syd på og vi vendte om og gik helt ned på stranden og fulgte Vesterhavet hele vejen tilbage til Kandestederne.

Det var en dejlig tur, hvor der både blev holdt i hånd, snakket og vandret i meget afvekslende landskab.

Vi gik i alt 17,7 km fordelt på ca. 7 km i hede og klitter og ca. 10 km på stranden. De 7 km gennem heden var ret bakket og de 10 km langs stranden var ret flade. Vi brugte lidt over fire timer på turen og kom hjem fyldt med ny energi.

Vandretur Kandestederne
Vandreturen fra Kandestederne til Skiveren og retur via Nordsøstien og langs Vesterhavet

Nordsøstien

Nordsøstien er en international vandreruten som går gennem Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederlandene, England og Skotland. Ruten er næsten 5.000 km lang.

Det officielle navn er North Sea Trail. Stien blev opbygget over fire år fra 2002 til 2006 og kostede 7,3 millioner euro, hvor halvdelen blev finansieret af EU. I kan læse mere om Nordsøstien her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.