Skjoldunge shelteret, Boserup skov

Skjoldunge shelteret i Boserup skov ligger helt ned til Roskilde fjord. Der er en fantastisk udsigt fra shelteret ud over fjorden. Shelteret kan bookes og der er lang ventetid, især i weekenderne, da det er et af de mest benyttede sheltere i Danmark…

Der er to sheltere tæt på hinanden i Boserup skov; dette Skjoldunge shelteret og Bregnebjerg shelteret. Bregnebjerg shelteret er også et af de mest eftertragtede sheltere er Danmark og et af de bedste sheltere, vi har været i. Du kan læse en anmeldelse af Bregnebjerg shelteret her.

Faciliteter

Shelteret er et klassisk dansk træshelter. Shelteret har plads til 6-8 personer. Hvis man har rygsække med og vil have dem inde i shelteret, så skal man ikke være mere end 5-6 stykker.

Skjoldunge shelteret
Hanne i Skjoldunge shelteret

Der er adgang til shelteret fra fjorden og hvis man har kajakker med, så kan de trækkes op på stranden ved shelteret.

Der er en bålplads med grillrist, der kan justeres i forskellige højder.

Bålstedet med grillrist

Man skal selv have vand med, da der ikke er drikkevand på pladsen.

Der er et muldtoilet ca. 100 meter fra shelteret. Det ligger oppe ved stien (Fjordsti 40).

Der er rigtig mange mennesker i løbet af dagen, der bruger stien, men shelteret ligger lidt for sig selv, så man er lidt mere isoleret end ved det andet shelter.

Shelteret kan bookes på Udinaturen, men da det er meget eftertragtet, så er det booket hver weekend min. 6 måneder frem. Det er ikke helt så booket op i hverdagene.

Udsigt fra shelteret

Der er en virkelig smuk udsigt over Roskilde fjord.

Vi var der lørdag til søndag i november og der var en helt fantastisk vinterblå himmel. Der er mange fugleflokke, der trækker ind over Roskilde fjord, hvilket I kan se på billederne nedenfor. Søndag morgen blev vi vækket af skud fra jægere i kajakker. Andejagten var åbenbart gået ind.

Ankomst i bil

Hvis man kommer i bil, kan man parkere ved parkeringspladsen, der ligger ved Hundeskoven Boserup. Fra parkeringspladsen er der ca. 1,2 km gennem skoven hen til shelteret. Det er det første shelter, man kommer til. Bregnebjerg shelteret ligger ca. 300 meter længere henne ad stien. I kan læse en anmeldelse af Bregnebjerg shelteret her.

Vores vurdering

Det bedste ved shelteret er udsigten og det ligger lidt mere isoleret end Bregnebjerg shelteret. Det værste er, at der er rigtig mange mennesker i området, så shelteret kan ikke anbefales, hvis det er en “Alene i Vildmarken” tur man er ude efter. Jeg synes personligt, at det lige er en lille smule bedre end Bregnebjerg shelteret, da det kan bookes og det ligger lidt mere isoleret end det andet shelter i Boserup Skov.

Selve shelteret
Stand
Beliggenhed
Udsigt
Støj
Faciliteter
Bålpladsen
Mulighed for at sanke brænde
Subjektiv vurdering
Gennemsnit

Din vurdering

Selve shelteret
0
Stand
0
Beliggenhed
0
Udsigt
0
Støj
0
Faciliteter
0
Bålpladsen
0
Mulighed for at sanke brænde
0
Subjektiv vurdering
0
Gennemsnit
 yasr-loader

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.