Boserup Skov, Bregnebjerg

Shelteret Boserup Skov, Bregnebjerg ligger helt ned til Roskilde fjord. Der er en fantastisk udsigt fra shelteret ud over fjorden og lerskrænten på den anden side. Det er et af de mest eftertragtede sheltere i Danmark…

Der er to sheltere tæt på hinanden i Boserup skov; dette shelter, Bregnebjerg og Skjoldunge shelteren. Du kan læse en anmeldelse af skjoldunge shelteren her.

Faciliteter

Shelteret er et klassisk dansk træshelter. Shelteret har plads til 6-8 personer. Hvis man har rygsække med og vil have dem inde i shelteret, så skal man ikke være mere end 5-6 stykker. Der er adgang til shelteret fra fjorden og hvis man har kajakker med, så kan de trækkes op på stranden ved shelteret.

Der er en bålplads med grillrist, der kan justeres i forskellige højder. Da jeg var der havde dem, der var der før mig, bygget et bål tættere på shelteret med en stor sten, der kunne reflektere varme ind i shelteret. Det var jeg meget glad for, da der var minusgrader om natten. De havde også bygget et læhegn af en pressening og gran.

Man skal selv have vand med, da der ikke er drikkevand på pladsen.

Der er et muldtoilet ca. 50 meter fra shelteret. Det ligger oppe ved stien (Fjordsti 40). Der er rigtig mange mennesker i løbet af dagen, der bruger stien, så man skal regne med en del “trafik”, kommentarer og smalltalk.

Shelteret kan ikke bookes, så det er efter først-til-mølle princippet. Shelteret er meget eftertragtet, så man skal komme tidligt eller være meget heldig for at få det.

Udsigten og solnedgangen

Der er udsigt ud over en lille bugt i Roskilde fjord. På den anden side af bugten er der en stor lerskrænt, hvor der i løbet af dagen er fyldt med glade unger og barnlige sjæle, der skal prøve kræfter med at kravle opad skrænten.

Jeg var der lørdag til søndag. Om lørdagen var der en helt fantastisk blå himmel, og det var den første solskinsdag i flere måneder (sådan føltes det i hvert fald). Der er mange fugle, der trækker ind over Roskilde fjord, og hvis man kigger godt efter kan man se store flokke på to af billederne nedenfor.

Ankomst i bil

Hvis man kommer i bil, kan man parkere ved parkeringspladsen, der ligger ved Hundeskoven Boserup. Fra parkeringspladsen er der ca. 1,5 km gennem skoven hen til shelteret. Det er det andet shelter, man kommer til. Det første er Skjoldunge shelteret. I kan læse en anmeldelse af Skjoldunge shelteret her.

Vores vurdering

Det bedste ved shelteret er udsigten og stilheden om natten. Det værste er, at der i løbet af dagen hele tiden kommer folk forbi, så shelteret kan ikke anbefales, hvis det er en “Alene i Vildmarken” tur man er ude efter. Shelteret ligger nærmest på stien, hvor folk går ture. Shelteret er også på Spejders ports liste over de 11 de shelters i Danmark.

Selve shelteret
Stand
Beliggenhed
Udsigt
Støj
Faciliteter
Bålpladsen
Mulighed for at sanke brænde
Subjektiv vurdering
Gennemsnit

Din vurdering

Selve shelteret
0
Stand
0
Beliggenhed
0
Udsigt
0
Støj
0
Faciliteter
0
Bålpladsen
0
Mulighed for at sanke brænde
0
Subjektiv vurdering
0
Gennemsnit
 yasr-loader

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.